Na úvodní stránku





Superliga TTC Praha k 25. výročí rekreačního oddílu

Superliga TTC Praha bude jakousi nadstavbou Ligy TTC Praha. Nepočítá se s tím, že se do ní zapojí všichni. Hrát by ji měli především ti, kdo chtějí hrát více zápasů a kdo patří nebo mají aspoň ambice patřit mezi elitu rekreačního oddílu.

 

Superliga je vypsána pro 12 hráčů, kteří budou hrát ve dvou šestičlenných skupinách dvoukolově každý s každým. Tento první stupeň musí stihnout odehrát během 1. až 4. kola Ligy TTC Praha. Druhý stupeň se bude hrát opět ve dvou šestičlenných skupinách, přičemž do finálové skupiny postoupí z každé skupiny tři hráči, zbylí hráči budou hrát v druhé skupině o 7. až 12. místo. I tyto obě skupiny se budou hrát dvoukolově BEZ započítání výsledků vzájemných zápasů z 1. stupně. Na odehrání tohoto 2. stupně bude 5. až 9. kolo Liga TTC Praha.

 

Každá skupina bude mít svého správce, který na ni bude spolu s pořadatelem. Hráči si budou v rámci skupiny domlouvat odehrání zápasů individuálně podle přítomnosti a volného času na hracím dni.

 

Díky Superlize TTC Praha přibudou zapojeným hráčům na ligovém hracím dni dva až tři zápasy navíc. Celkem tedy hráč odehraje jeden zápas do Ligy TTC Praha a dva až tři zápasy do Superligy TTC Praha. Superliga TTC Praha je teda určena hráčům, kteří chodí pravidelně a chtějí hrát hodně zápasů.

 

Pokud nebude na konci 5. kola Ligy TTC Praha dohrán 1. stupeň Superligy, budou neodehrané zápasy kontumovány. Nejde jinak, protože bude nutno nalosovat dle postupů skupiny 2. stupně, aby se mohl druhý stupeň začít hrát souběžně s 6. kolem Ligy TTC Praha. Při kontumacích se bude přihlížet k účasti hráče na hracích dnech. O kontumacích budou společně rozhodovat pořadatel s vedoucím skupiny. Přiklad: pokud např. hráč A bude na 3 hracích dnech ze 4, ale dopředu upozorní, že v průběhu 4. kola být nemůže a jeho soupeř B bude pouze na 2 hracích dnech, z toho v 4. kole, bude vzájemný zápas hráčů A a B kontumován ve prospěch hráče A, přestože v posledním hracím dni nebude přítomen. Superliga totiž nemá, na rozdíl od Ligy TTC Praha, pevně stanovené termíny zápasů. Ty záleží na domluvě hráčů. Nebude-li moct hráč dohnat po několik kol po sobě souopeře, upozorní na to správce skupiny a pořadatele a ti k tomu přihlédnou při případné kontumaci.

 

Jak bude Superliga TTC Praha obsazena? V 1. ročníku má právo startu deset nejlepších hráčů dle žebříčku, který vyšel ve Zpravodaji TTC Praha dne 31. 1.2017 a najdete jej zde. Hráči se musí do Superligy přihlásit nejpozději do 17.30 hodin hracího dne 6. 2. 2017 a to buď na místě nebo formou SMS na číslo 603 451 965 nebo emailem pořadateli na email m1.fucek(zavináč)fucek.cz. Hlásit se mohou i náhradníci, tedy hráči od 11. místa na žebříčku níže. Buď do Superligy postoupí tím, že se nepřihlásí někdo před nima a nebo se do ní budou moct kvalifikovat na kvalifikaci hrané 6. 2. 2017, na které se bude bojovat o zbylá dvě místa do celkového počtu dvanácti hráčů.

 

Přímé právo startu mají hráči: René Jung, Jiří Jansa, Jaroslav Smíšek, Václav Buriánek, Karel Pešata, Petr Váňa, Ondřej Hudec, Michal Majer, Sáša Wichs a Vojtěch Hrneček, kteří se ale musí přihlásit nejpozději do 6. 2. 2017 do 17.30 hodin, jinak jejich právo žebříčkového postupu propadá. Budeme vděčni, pokud se někdo z těchto hráčů nehodlá zúčastnit, když to dá co nejdříve vědět a též budeme vděčni, pokud hráči nebudou nechávat přihlášky na psolední chvíli a budou se hlásit co nejrychleji.

 

6. 2. 2017 proběhne od 18.00 hodin souběžně z baráží Ligy TTC Praha, v které zatím mají hrát Saša Wichs a Jitka Otrusinová, i baráž do Superligy TTC Praha.

 

Baráž o LIgu TTC Praha může být rozšířena v případě zájmu o hráče Víta Bártu, pokud by se chtěl po půlroční zdravotní přestávce vrátit do rekrečaního oddílu. Z dřívějších hráčů by měl právo v případě návratu do TTC i Libor Kvasnička.

 

Baráž o LIgu TTC Praha ase v případě pouze dvou hráčů bude hrát dvoukolově na tři vítězné sety - oba zápasy v témže dni. Přibude-li aspoň ještě jeden hráč, bude baráž pouze jednokolová na tři vítězné sety.

 

Hráči mohou startovat souběžně jak v baráži o Ligu TTC Praha tak v baráži o Superligu TTC Praha. Sytém baráže o Superligu TTC Praha bude určen podle počtu přihlášených hráčů. Uvítáme, pokud se zájemci o obě baráže budou hlásit předem na výše uvedené kontakty pořadateli, aby nebyl hrací systém volen až těsně před baráží. Předem děkujeme.

 

Pokud se Superliga ujme a bude hrána i v další půlsezóně, budou dva poslední hráči na 11. a 12. místě sestupovat do baráže proti případným dalším zájemcům.



Přidání komentáře k článku Superliga TTC Praha k 25. výročí rekreačního oddílu



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje TTC Praha
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
18.04.2024