Na úvodní stránku





První ročník příměstského tábora zaměřeného na stolní tenis dnes skončil

Celým trurnusem, tedy pěti dny, prošli pouze dva účastníci. Ostatní byli přihlášeni pouze na jednotlivé dny – většinou od pondělí do středy. Složení účastníků bylo věkově od deseti do čtvrnácti let. Byli zde samí kluci.

 

Poslední den jsme zahájili opět tréninkem, ve kterém jsme procvičili základní údery a potom jsme skoušeli topspiny z forhendu i bekhendu. Dnes zde byli pouze dva účastníci. Tomáš zvládl poměrně dobře forhendový topspin, i když na něm má co zdokonalovat. Nikdo se nenaučí hrát topspin za týden, ale umí základ a nyní je na něm, jak ho bude trénovat a zdokonalovat. S bekhednovým topspinem, který je těžší, to bylo samozřejmě slabší, ale i zde dostal Tomáš základ a dál bude záležet na něm.

 

Andrej zvládl také základy forhendového topspinu, s tím bekhendovým je to u něj zatím slabší. Ale oba se výrazně zlepšili oproti tomu, jak hráli v pondělí, když na příměstský tábor přišli.

 

Po tréninku jsme vyrazili na Petřín. Dojeli jsme metrem na Národní třídu, odkud jsme dojeli tramvají číslo 22 do zastávky Helichova. Vystáli jsme frontu na lanovku, kterou jsme vyjeli nahoru.

 

Křívá zrcadla

Křívá zrcadla

Došli jsme k bludišti, kterým jsme prošli do zrcadlového sálu. Bylo zde hodně lidí, takže ani nešlo pořádně fotit, ale snad některé z fotek vyšly. V bludišti a zrcadlovém sálu jsme strávili zhruba čtvrt hodiny a potom jsme šli zpátky na lanovku. Ta, kterou jsme jeli dolů, byla volná.

V lanovce

 

Tramvají jsme dojeli do Spálené, kde jsme šli na oběd v Haškově restauraci U Brejšků. Všichni jsme si dali smažený sýr, který nám chutnal, protože zde dobře vaří. I ceny na místo kousek od metra Národní byly velmi příznivé. Obsluha rychlá.

 

Metrem jsme se vrátili do Centra zábavy. Do odpoledního tréninku zbývalo dost času a tak jsme stihli dvě hry Osadníků. Hráli jsme ve třech, což jde výrazně rychleji. Obě hry jsem vyhrál já, ale protože jsem hrál mimo soutěž, tak bylo rozhodující umístění Tomáše a Andreje. Druhý byl v obou případech Tomáš, který tak Osadníky vyhrál.

Osadníci

Odpolední trénink byl individuálnější. V první hodině jsme trénovali zase topspin a zkoušeli i jednoduché kombinace, které šly trochu více Tomášovi. Od 16 hodin hráli kluci hlavní kontrolní zápas na pět vítězných setů. Ten dopadl takto: Tomáš – Andrej 0:5(-7,-11,-1,-5,-5). Na to, že ve čtvrtek vyhrál Tomáš 4:0, byl jeho výkon trochu zklamáním. Vypadalo to, že už si je vědom svého náskoku v táborovém bodování a toho, že ho Andrej už nemůže dohnat ani při vítězství 5:0. Předem bylo totiž řečeno, že každý získá za tenhle zápas tolik bodů, kolik uhraje setů.

Rozcvička

Trénink

Předání cen

Trénink

 

Došlo k vyhlášení výsledků bodování, které vyhrál Tomáš s 94 body před Andrejem, který měl 88 bodů. Tím překonal Sama, který tu byl pouze tři dny a měl 71 bodů, což mu stačilo na 3. místo.

 

Poslední minuty tréninku byl čas na dotazy a to jak z pravidel, takl z techniky. Ještě jsem klukům předvedl několik podání a několik typů příjmů podání. Tábor skončil, kluky odvezla autem Andrejova maminka. Možná přijedou na některý z našich víkendových turnajů mladších žáků v rámci Velké ceny Centra zábavy Karlín. Jejich přehled je na Pinec v Praze.



Přidání komentáře k článku První ročník příměstského tábora zaměřeného na stolní tenis dnes skončil



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje TTC Praha
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024